Gå til indhold

Kun en tiendedel af den samlede løsning er synlig for brugeren.

Nordjyllands Trafikselskab

Web-app løsningen til Nordjyllands Trafikselskab er skoleeksemplet på "Mobile first".


Da MONTES før opstart afdækkede opgaven, viste analysen, at hele 56% af brugerne besøgte NT via mobile enheder - smartphone og tablet. Da vi 7 måneder senere lancerede den samlede løsning var andelen steget til 66%. Dette viser vigtigheden af en velfungerende mobilplatform til denne målgruppe, som er i stadig bevægelse, og det viser tydeligt med hvilken hast, brugermønstre på nettet ændrer sig generelt.

Kunde
Nordjyllands Trafikselskab
nordjyllandstrafikselskab.dk


Kontaktperson
Lars Krogh Reinholdt
larsr@montes.dk

  • Web

Processen startede med en strategi for de forretningsmæssige mål og med et mål om at sikre en optimal brugeroplevelse. For at sikre udvikling og projektretning udarbejdede vi et grundigt design mock-up, så alle funktioner kunne vurderes på forhånd. Ønsket med det nye NT website var at give enkel og overskuelig information, uanset hvilken platform, brugerne anvender. Derfor har brugerhensynet og de dynamiske muligheder i det responsive webdesign haft hovedfokus i den nye løsning.

Sitets indhold, disponering og visuelle tilsnit er udarbejdet i et meget tæt samarbejde med NTs marketings- og informationsafdeling, som selv har bearbejdet og redigeret den væsentligste del af teksterne og billedmaterialet.

Formålet med designet har været, at alle platforme får et tilpasset og visuelt tilsnit, og at kunderne specielt på smartphones oplever look-and-feel, som var det en app.

Der er flere kundeudviklede features i web-app’en, hvor vi specielt kan fremhæve salgs- og billetkonfiguratoren til "De 7 Arketyper i kollektiv trafik". Derudover er der lagt fokus på integration med rejseplanen.dk, hvor MONTES anvender API’et fra rejseplanen.dk - til søgning og zoneberegner - og mange andre funktioner.

Som et isbjerg er kun en tiendedel af den samlede løsning synlig for brugeren, - der ligger et utal af udviklede værktøjer til grund for alle de data, der præsenteres på web-app løsningen. 

Alle de nødvendige og bagvedliggende applikationer og værktøjer har ligeledes været en del af den samlede løsning.

Funktioner og data til disse brugerværktøjer er naturligt samlet i den selvstændige løsning 'MONTES TrafficService' - et hosted administrationsværktøj som løbende opdateres og udvides, og som indeholder følgende funktioner:

  • Integration til rejseplanen.dk
  • Integration til NTs køreplanssystemer
  • Modul til håndtering af køreplaner og stamkort på busruterne
  • Modul til oprettelse af driftsmeddelelser
  • Modul til administration af billetguide
  • Modul til håndtering af fejl på rejsekort 

+ en lang række andre features.